Συνέντευξη τής Βενετίας Πιτσιλαδή-Σούαρτ στο δημοσιογράφο και συγγραφέα, Κυριάκο Κουζούμη

Βενετία Πιτσιλαδή-Σούαρτ γεννήθηκε στη Μυτιλήνη, αλλά από μικρή μεγάλωσε στην Αθήνα, όπου σπούδασε Δημοσιογραφία, Δημόσιες και Κοινωνικές Σχέσεις. Στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου σπούδασε Συμβουλευτική Ψυχολογία. Εν συνεχεία, στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης σπούδασε Ψυχολογία και Επιστήμες της Εκπαίδευσης. Παντρεύτηκε Ελβετό και απέκτησε δυο παιδιά. Ζει μόνιμα στη Γενεύη, όπου εργάστηκε ιδιωτικά κάνοντας Συμβουλευτική Ανθρωπίνων Σχέσεων. Είναι ενεργό μέλος πολλών συλλόγων φιλανθρωπικών, πολιτιστικών, κοινωνικών καθώς και λογοτεχνικών, και υπεύθυνη του ελληνικού «Λογοτεχνικού Κύκλου Βιβλιόφιλων Γενεύης» για πάνω από δεκαεπτά χρόνια. Παθιασμένη για τη ζωή και τον άνθρωπο, από μικρή γράφει ποιήματα και στίχους. Το Ολόγυμνη με ψυχικές χειροπέδες, είναι το δεύτερό της μυθιστόρημα. Έχει προηγηθεί το Η Θεατρίνα της Ζωής (εκδόσεις Σαββάλας, 2011).

Παρατίθεται πιο κάτω, συνέντευξη που παραχωρήθηκε από την Βενετία Πιτσιλαδή-Σούαρτ στον δημοσιογράφο και συγγραφέα, Κυριάκο Κουζούμη.

1. Τι είναι αυτό που σας παρακινεί να γράφετε; Πρόκειται για μια εσωτερική ανάγκη δημιουργίας;
Το γράψιμο για εμένα έγινε ανάγκη, ανάσα, σύμπτωμα, σωτηρία ψυχής…
Με το γράψιμο απελευθερώνομαι , ενώ βάζω λέξεις στην θλίψη ώστε να εκφράζεται… Με ενδιαφέρει να γράφω για τα δύσκολα, να πηγαίνω βαθειά, εκεί που πονάει που έχει πληγή …

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη στον κο Κυριάκο Κουζούμη.

 

Σχολιάστε