Το ρεπορτάζ τού Bookia από την κεντρική παρουσίαση τού «Ολόγυμνη με ψυχικές χειροπέδες»

Οι εκδόσεις ΩΚΕΑΝΟΣ παρουσίασαν το βιβλίο τής Βενετίας Πιτσιλαδή-Σούαρτ, «Ολόγυμνη με ψυχικές χειροπέδες», στο PUBLIC Συντάγματος στην Αθήνα.

Για το βιβλίο μίλησαν οι συγγραφείς Ελένη Κεκροπούλου και Φιλομήλα Λαπατά καθώς και η ίδια η συγγραφέας τού βιβλίου, Βενετία Πιτσιλαδή-Σούαρτ.

Την εκδήλωση άνοιξε η κα Κετροπούλου, συγγραφέας αλλά και εκδότρια τού Ωκεανού που εξέδωσε το βιβλίο τής κας Πιτσιλαδή. Καλωσόρισε το κοινό στην αίθουσα τού Public Συντάγματος, «Με θέα τη Βουλή των Ελλήνων», όπως σημείωσε και συνέχισε, «Στην παρουσίαση τού βιβλίου τής Βενετίας, τής παθιασμένης Ελληνίδας τής Γενεύης».

Συνέχισε δίνοντας κάποιες βασικές πληροφορίες για τη ζωή και τη διαδρομή τής συγγραφέως. Αναφέρθηκε στη γενέτειρά της τη Μυτιλήνη τής Λέσβου, «ενός νησιού με παράδοση στη λογοτεχνία» όπως είπε, στην Αθήνα όπου μεγάλωσε και σπούδασε δημοσιογραφία και δημόσιες και κοινωνικές σχέσεις, στο Λονδίνο όπου συνέχισε τις σπουδές της στη συμβουλευτική ψυχολογία, στη Γενεύη όπου σπούδασε ψυχολογία και επιστήμες τής εκπαίδευσης.

«Εκεί, στην Ελβετία, ζει εδώ και πολλά χρόνια, μετά το γάμο της. Συμμετέχει σε πλήθος κοινωνικών, πολιτιστικών και λογοτεχνικών οργανώσεων, ως ενεργό μέλος τού Συμβουλίου τής Ελβετικής Επιτροπής για την επιστροφή των Μαρμάρων τού Παρθενώνα, τής Διεθνούς Εταιρείας Φίλων τού Νίκου Καζαντζάκη, τού Ορθόδοξου Φιλανθρωπικού Ιδρύματος, τού Συλλόγου Ελληνίδων Κυριών Γενεύης» και πολλών ακόμη από τις οποίες αξίζει να ξεχωρίσουμε την «ιδιότητα τής εκπροσώπου των Διεθνών Βραβείων Giuseppe Sciacca και της υπεύθυνης τού Λογοτεχνικού Κύκλου Βιβλιοφίλων τής Γενεύης που παρουσιάζει σημαντικό λογοτεχνικό έργο και πολλούς Έλληνες λογοτέχνες στο εξωτερικό».

Δείτε το ρεπορτάζ τού Bookia από την κεντρική παρουσίαση τού «Ολόγυμνη με ψυχικές χειροπέδες».

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s