Φιλανθρωπική Χοροεσπερίδα Bal d’ Automne 2022, από τον Σύλλογο Ελληνίδων Κυριών Γενεύης (Association des Dames Grecques de Genève)

Το Σάββατο 19 Νοεμβρίου παρευρεθήκαμε στο  σημαντικό φιλανθρωπικό Gala  του Συλλόγου Ελληνίδων Κυριών Γενεύης, το οποίο έγινε στο ξακουστό αριστοκρατικό ξενοδοχείο Four Seasons  Hotel des  Bergues στην Γενεύη.

Το  εμβληματικό αυτό πολυτελές ξενοδοχείο βρίσκεται μπροστά στην  υπέροχη λίμνη της Γενεύης από το 1834.

Ο σκοπός του φιλανθρωπικού χορού φέτος ήταν  να βοηθήσει τα SOS enfants et W.I.N. HELLAS, Διεθνής Υποστήριξη Γυναικών.

Μετά από τα δύσκολα τελευταία χρόνια λόγω της πανδημίας, με μεγάλη χαρά  και ενθουσιασμό βρεθήκαμε σε αυτή την εορταστική, χορευτική και πολύ επιτυχημένη βραδιά, όπου μας τίμησαν με την παρουσία τους αξιόλογοι καλεσμένοι και φίλοι της Ελληνικής Παροικίας Γενεύης και Ελβετίας.

Βεβαίως μας τίμησαν και φίλοι καλεσμένοι από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Παρόντες ήταν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ελβετίας, Υπέρτιμος και Έξαρχος Ευρώπης κ. Μάξιμος.

Ο Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου κ. Βασίλειος Κοτρότσιος.

Ο Πρέσβης Ελλάδας στα Ηνωμένα Έθνη  Παναγιώτης Στουρνάρας.

Ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στην Γενεύη Αλέξανδρος Γεννηματάς.

Η Πρέσβης της Κύπρου στα Ηνωμένα Έθνη, Ολυμπία Νεοκλέους

Ο πρώην πρόεδρος του Κανονιού της Γενεύης κ. Dominique Follmi

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής  Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου της Ελληνικής Κοινότητας Γενεύης Κωνσταντίνος Βασιλειάδης.

Η  αξιόλογη Πρόεδρος του Συλλόγου κυρία Έφη Θεοχαροπούλου Λέντζου,  μαζί  και τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, καθώς και με την Οργανωτική Επιτροπή, της οποίας είμαι μέλος, έκαναν εξαιρετική και σοβαρή εργασία για την επιτυχία της βραδιάς.

Ο Σύλλογος Ελληνίδων Κυριών Γενεύης ιδρύθηκε το 1958 με σκοπό του εκείνη την εποχή να στηρίξει τους Έλληνες που ζούσαν ή έρχονταν να εγκατασταθούν στην Γενεύη.

Το 1960 την προεδρία του Συλλόγου αναλαμβάνει η δυναμική Αμαλία Κολοκοτρώνη, η οποία συμβάλλει στα μέγιστα στην ανάπτυξη του.

Κατάφερε με το σημαντικό οργανωτικό της πνεύμα καθώς και τις δημόσιες σχέσεις με Έλληνες και Ελβετούς, την προώθηση του Ελληνισμού και των δεσμών μεταξύ των Ελβετών και των Ελλήνων.

Τα 40 χρόνια της προεδρίας της, η Αμαλία Κολοκοτρώνη χάραξε μια λαμπρή πορεία για τον Σύλλογο, ώστε το όνομα της να ταυτίζεται με αυτό του Συλλόγου.

Αυτή τη θαυμαστή πορεία συνέχισαν  από το 1999 και μετά, τα διαδοχικά Συμβούλια και  οι εκάστοτε Πρόεδροι.

Τα 16 τελευταία χρόνια η Έφη Θεοχαροπούλου εξαιρετική Πρόεδρος του Συλλόγου μαζί με το Συμβούλιο της, επιδιώκει να συνεχιστεί αδιάκοπα το πολιτιστικό, κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο του Συλλόγου.

Οι δραστηριότητες του Συλλόγου Ελληνίδων Κυριών Γενεύης είναι πολλές και με πλούσιο χαρακτήρα. Οργανώνει μηνιαίες συναντήσεις των μελών, όπου σε κάθε συγκέντρωση  προσκαλείται ένας διακεκριμένος ομιλητής για μια διάλεξη, που επικεντρώνεται σε θέματα γενικού ενδιαφέροντος για την γυναίκα, το παιδί, τις παραδόσεις, τον πολιτισμό μας.

Οι καθιερωμένες ετήσιες εκδηλώσεις είναι η Εορτή των Χριστουγέννων, η κοπή της βασιλόπιτας, το παιδικό καρναβάλι, ο εορτασμός της Καθαράς Δευτέρας .

Επίσης ο Σύλλογος συμμετέχει μαζί με τους άλλους  φορείς στους  επίσημους εορτασμούς των Εθνικών και Θρησκευτικών Εορτών.

Κάθε δύο χρόνια οργανώνει την χοροεσπερίδα Bal D’ Automne για φιλανθρωπικό σκοπό.

Προσωπικά είμαι συναισθηματικά δεμένη με τον Σύλλογο Ελληνίδων Κυριών Γενεύης, της οποίας είμαι ενεργό Μέλος από το 1970, από  τότε  που έφτασα στην Γενεύη. Με ενθουσιασμό και ενδιαφέρον    παρακολουθώ και προωθώ  πιστά το έργο του  Συλλόγου.

Ο Σύλλογος Ελληνίδων Κυριών Γενεύης μας βοηθάει να διατηρήσουμε και να συνεχίσουμε τα ελληνικά μας έθιμα, καθώς  και να μεταδώσουμε στα παιδιά και στα εγγόνια μας το Ελληνικό πνεύμα και τον Ελληνικό Πολιτισμό.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s