Εκδήλωση ΕΛΛΕΤ στη Γενεύη 14 Μαΐου 2019

Η ακτινοβολία του έργου της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού – ΕΛΛΕΤ- έλαμψε στην ιστορική αίθουσα Salle des Abeilles του Palais de l’Athénée στην ηλιόλουστη αλλά ανεμοδαρμένη Γενεύη την Τρίτη 14 Μαΐου 2019. Εκεί όπου το 1863 ιδρύθηκε η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού! Εκδήλωση υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Ελλάδος στην Ελβετία συγκέντρωσε ένα μεγάλο κοινό από τους ελληνικούς και φιλελληνικούς φορείς της Γενεύης, της Λωζάννης και του Φριβούργου. Η εκδήλωση άνοιξε με το καλωσόρισμα της κας Ρέας Πουρνάρα, εκπροσώπου της ΕΛΛΕΤ στην Ελβετία, η οποία παρουσίασε τους ομιλητές.

Στον χαιρετισμό της η πρέσβης κα Χαρά Σκολαρίκου ευρέως επαίνεσε το έργο της ΕΛΛΕΤ και αναφέρθηκε στην καθοριστική συμβολή της στην διάσωση και προστασία του περιβάλλοντος καθώς και στην ανάδειξη του ελληνικού πολιτισμού. Χαιρετισμό επίσης απηύθυναν οι κ. Charles Pictet και Patrick Odier, φίλοι της ΕΛΛΕΤ, ο πρώτος, μέλος του συμβουλίου της Europa Nostra και χορηγός της αίθουσας, είχε αναλάβει την πλήρη ανακαίνιση και επαναλειτουργία των Μύλων της Πάτμου πριν μερικά χρόνια.

Η διαδραστική παρουσίαση του έργου της ΕΛΛΕΤ από την πρόεδρο κ. Λυδία Καρρά και τον αντιπρόεδρο κ. Κώστα Σταματόπουλο με την βοήθεια ταινιών ντοκιμαντέρ παραγωγής ΕΛΛΕΤ για τις περισσότερες δράσεις τους εντυπωσίασε εξαιρετικά τους Ελβετούς και Έλληνες ακροατές, οι οποίοι κυριολεκτικά δεν ήθελαν να φύγουν! Ήταν η απτή απόδειξη της εκτίμησης των τόσο σπουδαίων πραγμάτων που γίνονται με τα χέρια της Ελληνικής Εταιρείας.

Θερμές ευχαριστίες οφείλονται στον γενικό πρόξενο της Ελλάδος στη Γενεύη κ. Θάνο Καφόπουλο και στον σύμβουλο του γραφείου τύπου της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Ελλάδος στα ΗΕ και στους διεθνείς οργανισμούς κ. Νίκο Οικονομίδη., που παρέστησαν στην εκδήλωση. Επίσης στον Σύλλογο Ελληνίδων Κυριών Γενεύης για την ευγενική χορηγία του κεράσματος που ακολούθησε, στον πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας κ. Πέτρο Δαφνιώτη για την ευγενική προσφορά του να βιντεοσκοπήσει την παρουσίαση και στην κα Εύη Ζουπάνου για την φωτογράφιση. Και να μην παραλείψουμε τους προέδρους και τα μέλη των Συλλόγων Ελλήνων Γενεύης, Ελληνικής Κοινότητας Λωζάννης Εστία, Φίλων της Βιβλιοθήκης της Ανδρίτσαινας Φριβούργου, Ελληνίδων Κυριών Γενεύης και Ελληνικής Κοινότητας Γενεύης που ήταν παρόντες και συνεχάρηκαν ειλικρινέστατα την ΕΛΛΕΤ για το έργο της.

Ρέα Πουρνάρα
Γενεύη 19 Μαίου 2019

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s