«Καταστροφές και θρίαμβοι», του Στάθη Καλύβα, στη συνάντηση Ιανουαρίου 2019 του «Λογοτεχνικού Κύκλου Βιβλιόφιλων Γενεύης»

Πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Ιανουαρίου του «Λογοτεχνικού Κύκλου Βιβλιόφιλων Γενεύης» με θέμα το βιβλίο του Στάθη Καλύβα, «Καταστροφές και θρίαμβοι», από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος.

Ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στην Γενεύη, κος Θάνος Καφόπουλος, μας υποδέχθηκε στην Προξενική Κατοικία όπου έκανε μία εξαιρετική παρουσίαση του βιβλίου, την οποία ακολούθησε συζήτηση με τα μέλη του Κύκλου.

Πρόκειται για μία σφαιρική και ρηξικέλευθη αποτίμηση της ιστορικής πορείας της σύγχρονης Ελλάδας που εντάσσει τη σημερινή κρίση σε ένα πλαίσιο ιστορικής διάρκειας, από την κατάκτηση της ανεξαρτησίας ως σήμερα. Ο καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου, Στάθης Καλύβας, με το βιβλίο αυτό επεκτείνει την ερμηνευτική του ματιά σε ολόκληρη την ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας και μας οδηγεί σε μια βαθύτερη κατανόηση της κρίσης που ξεκίνησε το 2009, αφήνοντας συγχρόνως να διαφανεί κι ο σπόρος της αισιοδοξίας για το μέλλον.

Μία ενδιαφέρουσα συζήτηση του συγγραφέα για το εν λόγω βιβλίο, έγινε με τον διευθυντή του Navarino Network, κο Δημήτρη Καιρίδη, την οποία μπορείτε να παρακολουθήσετε στο βίντεο που ακολουθεί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο συγγραφέας είναι καθηγητής της Πολιτικής Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο Yale των ΗΠΑ και έχει τιμηθεί με πολλά βραβεία, όπως το Gregory Luebbert Best Article Award, το Mary Parker Follett Prize για το καλύτερο άρθρο και το J. David Greenstone Prize για το καλύτερο βιβλίο που απονέμονται από τον τομέα Πολιτικής και Ιστορίας της APSA, καθώς και το Council of Graduate Schools Distinguished Dissertation Award.

Με την ευκαιρία της συνάντησης, έγινε και η κοπή της πίτας του «Λογοτεχνικού Κύκλου Βιβλιόφιλων Γενεύης» για το 2019 την οποία επιμελήθηκε, καλλιτεχνικώς και γευστικώς, η κα Δήμητρα Μυλωνά και το φλουρί έπεσε στη βιβλιόφιλη κα Αριάδνη Βαβουρανάκη. Στον μπουφέ που ακολούθησε με εδέσματα και γλυκά που ετοίμασαν τα ίδια τα μέλη του Κύκλου, κυριαρχούσαν οι ευχές για μία καλή, και αναγνωστικά, χρονιά!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s