Με μεγάλη επιτυχία έγινε η συνάντηση του Οκτωβρίου του «Λογοτεχνικού Κύκλου Βιβλιόφιλων Γενεύης», θέμα της οποίας ήταν το μυθιστόρημα του χαρισματικού Συγγραφέα Στέφανου Δάνδολου, «Ιστορία χωρίς όνομα», από τις εκδόσεις Ψυχογιός.
Στη συνάντηση παραβρέθηκε και ο ίδιος ο συγγραφέας ο οποίος έκανε μια εξαιρετική παρουσίαση του βιβλίου του με έντονη τη συμμετοχή των μελών του Κύκλου τα οποία με ενθουσιασμό, σχολίασαν, ανέλυσαν και συζήτησαν για αυτό.
Το εν λόγω έργο του Στέφανου Δάνδολου συγκεντρώνει μέση βαθμολογία 4,7 στα 5 αστέρια στο Bookia και ενθουσιώδη σχόλια των αναγνωστών, ενώ απέσπασε το πρώτο βραβείο του κοινού στην κατηγορία «Ελληνικό μυθιστόρημα», στα Βραβεία Public 2018.
«Ο Στέφανος Δάνδολος μέσα από το μυθιστόρημά του μας γνωρίζει όχι την Πηνελόπη Δέλτα των παιδικών μυθιστορημάτων μας, αλλά την ηρωίδα ενός ανολοκλήρωτου έρωτα, που καθόρισαν τις επιλογές της οι κοινωνικές και οικογενειακές νόρμες μιας εποχής όπου το καθήκον υπερίσχυε της γυναικείας φύσης.», γράφει χαρακτηριστικά η Κώστια Κοντολέων στο σχολιασμό της για το βιβλίο, κλείνοντας με τα λόγια της ίδιας της Πηνελόπης Δέλτα, «Το ξέρω πως είμαι τρελή˙ μα η αγάπη κάποιον τρελαίνει…».
Ιούνιος του 1908. Η Πηνελόπη Δέλτα βρίσκεται σε ένα σανατόριο στα περίχωρα της Βιέννης. Είναι μια γυναίκα με κηλιδωμένη ζωή. Σε αυτό το άσυλο των ταλαιπωρημένων ψυχών, μακριά από τις κόρες της, την έστειλαν για να ξεχάσει τον Ίωνα Δραγούμη, τον γοητευτικό διπλωμάτη που αγάπησε παράφορα, τον άνθρωπο που έγινε η αιτία να κλυδωνιστεί ο γάμος της. Όμως η επίσκεψή του εκεί τα αλλάζει όλα. Με φόντο τις καταπράσινες ερημιές και τα μεσαιωνικά πλακόστρωτα της κεντρικής Ευρώπης θα παλέψει για τη λύτρωση της καρδιάς της, ζώντας μαζί του τρεις μέρες που θα τη σημαδέψουν για πάντα.
Τριάντα τρία χρόνια αργότερα, τον Απρίλιο του 1941, οι Γερμανοί εισβάλλουν στην Αθήνα, και εκείνη, καθηλωμένη στο σαλόνι του σπιτιού της στην Κηφισιά, επιχειρεί τον τελευταίο απολογισμό της ζωής της, έχοντας πάρει μια μοιραία απόφαση. Να ανταμώσει στον ουρανό τον άντρα που στερήθηκε κάποτε.
Το Ιστορία χωρίς όνομα είναι ένα βαθιά συγκινητικό μυθιστόρημα για το πάθος και την απώλεια, για τον έρωτα και τη μνήμη, για τις δεσμεύσεις της οικογένειας, για το σκοτάδι του πολέμου και τις πιο δραματικές στιγμές της Ελλάδας.
Βασισμένος στα ημερολόγιά της, ο Στέφανος Δάνδολος αποτίει φόρο τιμής στον εύθραυστο ψυχισμό της σπουδαιότερης Ελληνίδας συγγραφέως του εικοστού αιώνα.
Ο ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΔΑΝΔΟΛΟΣ γεννήθηκε το 1970. Εμφανίστηκε στη λογοτεχνία το 1996. Για το σύνολο του έργου του τιμήθηκε το 2009 με το Βραβείο Μπότση, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας. Το 2004 χαρακτηρίστηκε από τον Παύλο Μάτεσι ο σημαντικότερος Έλληνας συγγραφέας της γενιάς του.
Έχει γράψει έντεκα βιβλία, μεταξύ των οποίων τα μυθιστορήματα Νέρων – Εγώ, ένας θεός, που εκδόθηκε με επιτυχία στην Ιταλία, και Η Χορεύτρια του Διαβόλου, που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ψυχογιός και μεταφράστηκε στα τουρκικά. Από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ κυκλοφορεί επίσης το μυθιστόρημά του Όταν θα δεις τη θάλασσα.
Το 2008 ο Στέφανος Δάνδολος συμπεριλήφθηκε στην Παγκόσμια Ανθολογία Νέων Συγγραφέων, με αφορμή το Young Writers World Festival, που πραγματοποιήθηκε στη Νότια Κορέα. Το ΙΣΤΟΡΙΑ ΧΩΡΙΣ ΟΝΟΜΑ είναι το δέκατο μυθιστόρημά του.