«ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ 2018», ετήσια συνάντηση των μελών της βιβλιοφιλικής ομάδας

Στην κατάμεστη αίθουσα του IANOΥ, η βιβλιοφιλική ομάδα ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ, πραγματοποίησε την ετήσια συνάντηση των αναγνωστών/μελών της, την Παραμονή της Παγκόσμιας Ημέρας Βιβλίου, παρουσία πλήθους αναγνωστών, συγγραφέων και εκδοτών.

Η εκδήλωσε μεταδόθηκε και ζωντανά από το BookiaTV!.

Σκοπός, του θεσμού πλέον στο χώρο του βιβλίου, είναι η άμεση επαφή των αναγνωστών-μελών μεταξύ τους αλλά και με τους συγγραφείς. Απόδειξη αυτής της ανάγκης είναι οι συναντήσεις των προηγούμενων ετών τις οποίες τίμησαν πλήθος μελών, αναγνωστών εκδοτών και συγγραφέων.

Οι νέες γενιές τιμούν τις παλαιότερες!

Στη φετινή συνάντηση εγκαινιάστηκε ένα νέο ένθετο, η απονομή τιμητικής πλακέτας σε προσωπικότητες για τη συνολική προσφορά τους στα ελληνικά γράμματα, υπό το σκεπτικό της ευγνωμοσύνης των γενεών.

Έτσι, νεότεροι λογοτέχνες βράβευσαν παλαιότερους, λογοτέχνες που επηρέασαν τους ίδιους αλλά και χαρακτηρίζουν το νεότερο ελληνικό πολιτισμό.

Κατά τη διαδικασία, οι συγγραφείς των νεότερων γενεών μίλησαν για λίγα λεπτά για τον λογοτέχνη που βράβευσαν, παρουσίασαν περιεκτικά το έργο τους, πως τον βλέπουν οι ίδιοι και πως τους επηρέασε στη δική τους λογοτεχνική πορεία. Στη συνέχεια απένειμαν προσωπικά την αναμνηστική πλακέτα.

Ήταν μία πυκνή σε περιεχόμενο εκδήλωση, περιεκτική στις ομιλίες, γεμάτη συγκίνηση, μία πραγματική τιμή για την Παγκόσμια Ημέρα, μέσω των ανθρώπων των γραμμάτων.

Ο Λουδοβίκος των Ανωγείων με τους μουσικούς του, πρόσθεσε αυτή την πινελιά που χρειαζόταν η εκδήλωση στο κλείσιμό της, με τρόπο που δένει τη λογοτεχνία με τη μουσική. Οι «λογοτεχνικές» παρεμβάσεις του καλλιτένχη μεταξύ των τραγουσιών του, είναι αυτός ο κρίκος!

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο κος Ian Denison, Head of UNESCO Publishing Co-ordinator for the Unesco World Book Capital Program, ο οποίος βρέθηκε στην Αθήνα ως κεντρικός ομιλητής της έναρξης των εκδηλώσεων για την Αθήνα Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου 2018, συνοδευόμενος από τον κο Γιάννη Κωνστανταρόπουλο, εκδότη των εκδόσεων ΜΙΝΩΑΣ.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s