Δρ Δημήτριος Σαμαράς, καλεσμένος των Ελληνίδων Κυριών Γενεύης

Καλεσμένος των Ελληνίδων Κυριών Γενεύης στο ξενοδοχείο Métropole, ήταν ο Δρ Δημήτριος Σαμαράς ο οποίος πραγματοποίησε ομιλία για την βέλτιστη Διατροφή και την επίδρασή της στη γήρανση και αναφέρθηκε στην βελτιστοποίηση της διατροφής σύμφωνα με την μέθοδο MISPOON και το νέο του βιβλίο «Το έξυπνο κουτάλι μου – Ma cuillère intelligente», το οποίο κυκλοφόρησε πρόσφατα στα βιβλιοπωλεία στα Ελληνικά και Γαλλικά.
Διαβάζουμε στο οπισθόφυλλο του βιβλίου:

Τι κάνω λάθος και τα κιλά επανέρχονται ύστερα από κάθε δίαιτα;
Γιατί χάνω τον έλεγχο μπροστά στο φαγητό;
Πως θα σταματήσω το βάρος μου που ολοένα αυξάνεται;
Αλλά κυρίως…
Πως μπορώ να χάσω βάρος με έναν διαρκή, άνετο και ρεαλιστικό τρόπο;

Το έξυπνο κουτάλι μου είναι ένα βιβλίο μοναδικό. Aφηγείται τη ζωή ενός σαραντάρη, του Όλιβερ Μπιζ, και κάνει λόγο για τον βραχνά της παχυσαρκίας που τον ταλαιπωρεί. Μέσα από τον Όλιβερ, ο συγγραφέας δίνει μία περιεκτική εικόνα της ζωής των ασθενών του.

Η ζωή του Όλιβερ όμως θα αλλάξει από τη στιγμή που θα συναντήσει έναν αναπάντεχο «επισκέπτη». Ο καινούργιος αυτός «χαρακτήρας» – η φωνή του συγγραφέα – υποδεικνύει στον Όλιβερ τα διατροφικά του λάθη και του δίνει την απαραίτητη γνώση για να βγει από τον διατροφικό του λαβύρινθο. Έτσι, το βιβλίο μυεί τον αναγνώστη στη μέθοδο διατροφικής βελτιστοποίησης , με την οποία ο συγγραφέας έχει βοηθήσει εκατοντάδες ασθενείς να βρουν τη διατροφική τους ελευθερία.

Βασισμένη πάνω στην ανθρώπινη φυσιολογία και στη διατροφική βιβλιογραφία, η μέθοδος θα σας μάθει όχι μόνο τι, αλλά και πώς να τρώτε αποφεύγοντας διατροφικούς περιορισμούς και δίαιτες.

Διαβάστε και αλλάξτε…

Την ενδιαφέρουσα ομιλία του Δρ Σαμαρά ακολούθησε συζήτηση με ερωτήσεις με τα Μέλη του Συλλόγου.

Ο Δημήτριος Σαμαράς είναι ειδικός παθολόγος, γηρίατρος και κλινικός διατροφολόγος, εξειδικευμένος στην Ελβετία, όπου και σταδιοδρομεί.

Απόφοιτος της Ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, περάτωσε την ειδικότητα της ειδικής παθολογίας και της γηριατρικής στη Γενεύη. Παράλληλα, το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του για την πρόληψη του γήρατος τον οδήγησε να αποκτήσει τον τίτλο ειδικότητας αντιγηραντικής ιατρικής από το American Board of Antiaging and Regenerative Medicine στις Η.Π.Α. Εκπαιδεύτηκε στην κλινική διατροφή στο Πανεπιστήμιο Pierre et Marie Curie στο Παρίσι και στη μονάδα κλινικής διατροφής του Πανεπιστημιακού Nοσοκομείου της Γενεύης, όπου συνεχίζει ως επιστημονικός συνεργάτης παράλληλα με τις δραστηριότητές του στον ιδιωτικό τομέα.

Είναι βραβευμένος συγγραφέας πολλών επιστημονικών άρθρων και αποτελεί αναφορά για τον σχολιασμό της διατροφικής επιστημονικής επικαιρότητας στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης της Ελβετίας.

«Το έξυπνο κουτάλι μου» είναι το πρώτο του βιβλίο. Οι αναγνώστες μπορούν να συνεχίσουν τη διατροφική τους εκπαίδευση ακολουθώντας το συγγραφέα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (@drsamaras) ή στο www.drsamaras.gr.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s