Η απονομή των XVI βραβείων Giuseppe Sciacca στο Βατικανό

Η συγγραφέας Βενετία Chuard, με την ιδιότητα της εκπροσώπου της Ελβετίας στα διεθνή βραβεία Giuseppe Sciacca, παρευρέθηκε στο Βατικανό, στην τελετή απονομής των βραβείων για το 2017, όπου και απένειμε το Βραβείο Επιστήμης στην Παλαιοντολογία στον Ιταλό Καθηγητή FEDERICO FANTI (36 ετών), παλαιοντολόγο και γεωλόγο, Καθηγητή στο Πανεπιστήμιο της Bologna Ιταλίας. Η μεγαλύτερη ανακάλυψή του ήταν εκείνη του απολιθώματος του μεγαλύτερου θαλάσσιου κροκόδειλου. Ίδρυσε και είναι επικεφαλής ενός διεθνούς team ενάντια στο παράνομο εμπόριο απολιθωμάτων. Ο FEDERICO FANTI Βραβεύτηκε από το National Geographic και θεωρείται ανάμεσα στους 14 σημαντικότερους επιστήμονες του 2017.

Τα υπόλοιπα βραβεία της εκδήλωσης:

Βραβείο Επιστήμης στην Αστρονομία

Απονεμήθηκε στην Αμερικανίδα με καταγωγή από το Μεξικό SOPHIA SANCEZ MAES (USA /Messico).

Βράβευσε η Δρ. Tiziana DELL’ORTO  –  Γενική Δ/ντρια Παγκόσμιας Οργάνωσης Τροφίμων (Ηνωμένα Έθνη).

Υποσχόμενη επιστήμονας 19 ετών. Σπουδάζει αστρονομία στο Πανεπιστήμιο Yale, και έχει συμμετάσχει σε αποστολές και προγράμματα της NASA. Επεκτείνει με τις μελέτες της, τη διαδικασία παραγωγής βιοκαυσίμων, ιδιαίτερα όσον αφορά τα καύσιμα από τα φύκια, κερδίζοντας αναγνωρισμένα βραβεία για την έρευνά της.

Βραβείο Μουσικής

Το Βραβείο Μουσικής απονεμήθηκε στον βιολιστή Niklas WALENTIN (Ελβετία και Δανία) 23 ετών.

Βραβεύτηκε από τον Συλλέκτη έργων τέχνης από το Πριγκιπάτο του Μονακό Γιώργο Ολύμπιο.

Γεννήθηκε το 1994 στη Δανία και άρχισε να παίζει βιολί σε ηλικία 6 ετών. Παίζει ως  σολίστ σε διάφορες χώρες του κόσμου και εκπροσωπεί τη χώρα του: Carnegie Hall της Νέας Υόρκης, Mariinsky Theatre στην Αγία Πετρούπολη, Εθνικό Ωδείο Πεκίνο. Έχει κερδίσει μεγάλους ακαδημαϊκούς τίτλους στην Royal Danish Academy of Music και πολλά βραβεία για τα ταλέντα του, τα οποία ανέφερε η Washington Post και ο διεθνής Τύπος.

Μετά τη βράβευσή του έπαιξε βιολί στο αμφιθέατρο.

Βραβείο Αθλητισμού

Απονεμήθηκε στον αρχηγό ποδοσφαίρου ακρωτηριασμένων ατόμων Εθνικής Ιταλίας FRANCESCO MESSORI.

Βράβευσε ο Αν. Διεθνών Σχέσεων Βραβείων Sciacca Αναστάσιος Θεοδωρακέας.

18 ετών, αρχηγός ποδοσφαίρου ακρωτηριασμένων ατόμων Εθνικής Ιταλίας που ίδρυσε ο ίδιος του «Ιταλικού Αθλητικού Κέντρου» 2014. Συμμετείχε στο Παγκόσμιο Κύπελλο στο Μεξικό και τώρα περιλαμβάνεται στην Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου και στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου. Το σύνθημά του, «Είναι μόνο ένα πόδι λιγότερο», που μεταφράζεται σε αστείρευτη ενέργεια και μεγάλο θάρρος που του επέτρεψε να πραγματοποιήσει το όνειρό του και να γίνει  πραγματικός πρωταθλητής του ποδοσφαίρου, βοηθώντας ταυτόχρονα κι άλλα ακρωτηριασμένα παιδιά και με παρόμοιες δυσκολίες να επιτύχουν σημαντικούς αγωνιστικούς στόχους (γεννήθηκε χωρίς δεξί πόδι).

Βραβείο Κινηματογράφου

Βραβείο στον 20χρονο ηθοποιό και σκηνοθέτη MAURICIO KURI CARRASCO  (Mεξικό).

Βράβευσε η Γενική Γραμματέας Sciacca Βίκυ Μπαφατάκη.

Μεξικανός ηθοποιός. Σπούδασε κινηματογράφο και θέατρο, σκηνοθεσία, και σεναριογραφία στην Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογράφου στη Νέα Υόρκη και το Λος Άντζελες.  Σε ηλικία των 13 ετών συμμετείχε στην ταινία FOR GREATER GLORY με  τους μεγάλους ηθοποιούς, όπως ο Andy Garcia, ο Peter O’Toole, η Eva Longoria. Ερμήνευσε το μικρό αγόρι, τον San José Sanchez Del Rio, ο οποίος θυσίασε τη ζωή του για την χριστιανική πίστη και κατόπιν αγιοποιήθηκε. Η ταινία τον βοήθησε να ωριμάσει ως άτομο, καθώς και στην καριέρα του.

ΒΡΑΒΕΙΟ Μουσικής – Τραγουδιού

Απονεμήθηκε στην Αμερικανίδα σοπράνο με καταγωγή από τη Ρουμανία LAURA BRETAN.

Βράβευσε ο Δρ. Michael Richard SEIBEL –  Καλλιτεχνικός Διευθυντής International Opera Studio Πάτρας.

15χρονη σοπράνο, παιδί – θαύμα που γεννήθηκε στο Σικάγο από γονείς Ρουμάνους. Άρχισε να τραγουδάει σε ηλικία των 4 ετών, κερδίζοντας τον διαγωνισμό Super Top Dog in America και Talent’s Show στη Ρουμανία. Το 2016 στις ΗΠΑ πήρε τον τελικό του Got Talent με το Nessun Dorma. Η μεγάλη της φιλοδοξία είναι να μυήσει τους νέους στην όπερα και στο λυρικό τραγούδι. Αγαπά πολύ τα έργα των Giacomo Puccini και  Andrew Lloyd Weber.

Τραγούδησε στο Αμφιθέατρο του Βατικανού μετά τη βράβευσή της.

ΕΙΔΙΚΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

PREMIO FISICA

Βραβείο Επιστήμης

Βραβείο στην Επιστήμης της Φυσικής στην Ελληνίδα Ασημίνα Αρβανιτάκη.

Βράβευσε ο Δρ. και Ιδρυτής του Foundation Anna Maria Grazia RPremia: Dott. Roberto Tulli.

Είναι η πρώτη γυναίκα – ερευνήτρια στο προγράμματος Aristarchus στο Καναδικό Ινστιτούτο Perimenter, που θεωρείται σήμερα το μεγαλύτερο και πιο προηγμένο ερευνητικό κέντρο στον κόσμο της θεωρητικής φυσικής. Η έρευνά της επικεντρώνεται στη λεγόμενη «ακρίβεια ορίων». Αυτά είναι πειράματα μιας νέας κβαντικής φυσικής με μετρήσεις υψηλής ακρίβειας που δεν απαιτούν μεγάλες υποδομές, αλλά μπορούν να γίνουν στο εργαστήριο. Αυτό θα μπορούσε να ανοίξει νέους τρόπους για την κατανόηση των μυστηρίων της ύλης και του σύμπαντος, όπως η αποκαλούμενη αντιβαρυτική δημιουργία, η τηλεμεταφορά, η ανακάλυψη νέων καταστάσεων της ύλης κ.λπ.

Βραβείο Ιστορίας

Νικητής: Καθηγητής Amadeo – Martin REY Y CABIESES (Ισπανία).

Βράβευσε ο Στρατηγός Gioacchino ANGELONI – Επικεφαλής του Τμήματος Υπουργείου Οικονομικών – Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών.

Ένας από τους μεγαλύτερους εμπειρογνώμονες στον κόσμο στην επιστήμη της εραλδικής και της γενεαλογίας. Διδάσκει τις βασιλικές δυναστείες στο Master of Protocols στο Πανεπιστήμιο Juan Carlos και στη σχολή Marques de Avilés στη Μαδρίτη. Ακαδημαϊκός, Νικητής στην Βασιλική Ακαδημία Εραλδικής και Γενεαλογικής, Μέλος του Εραλδικού Κολλεγίου της Ρώμης, Αναπληρωτικό μέλος του Πορτογαλικού Ινστιτούτου Εραλδικής και μέλος άλλων Γενεαλογικών Ακαδημιών (Περού, Αργεντινή, Κόστα Ρίκα). Συγγραφέας σημαντικών επιστημονικών δημοσιεύσεων.

Βραβείο Ιατρικής

Ρώσος Καθηγητής Οφθαλμιατρικής Jurij Il’ich KIJKO.

Βραβεύει ο Στρατηγός και Ιατρός ANGELO GIUSTINI.

Καθηγητής οφθαλμίατρος, διευθυντής του υποκαταστήματος της Μόσχας του Ομοσπονδιακού Ινστιτούτου «Ρωσικό Κέντρο Οφθαλμολογικής και Πλαστικής Χειρουργικής». Στα στα 46 χρόνια της καριέρας του έχει λάβει πολλά και σημαντικά βραβεία. Έχει αναπτύξει μια πρωτοποριακή τεχνική αναγεννητικής οφθαλμολογίας με τη χρήση βιομάζας Alloplant σε περιπτώσεις ατροφικού οπτικού νεύρου και δυστροφικών αμφιβληστροειδών που είναι οι κύριες αιτίες μείωσης της όρασης καιτύφλωσης, Κατά τη διάρκεια των τελευταίων 5 ετών πραγματοποίησε πάνω από 2.000 χειρουργικές παρεμβάσεις. Αυτή η τεχνική αποδείχθηκε τρεις φορές πιο αποτελεσματική από άλλες θεραπείες και εφαρμόζεται σε κλινικές και ερευνητικά κέντρα σε πολλές χώρες όλου του κόσμου.

Βραβείο Ιατρικής

Στην Καθηγήτρια Ιατρικής Patrizia PATERLINI BRECHOT (Ιταλία, Γαλλία).

Βραβεύει η Δρ. και Υπεύθυνη Διεθνών Σχέσεων Sciacca, Κατερίνα Νίκου.

Αιματολόγος –  Ογκολόγος, Καθηγήτρια Μοριακής Βιολογίας στο Πανεπιστήμιο Descartes και Διευθύντρια ερευνητικής ομάδας στο Παρίσι. Συγγραφέας ή συν-συγγραφέας πάνω από 120 επιστημονικών δημοσιεύσεων και συν-εφευρέτρια επτά διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας. Έχει δημοσιεύσει βασικές έρευνες για τους μοριακούς μηχανισμούς της ηπατικής καρκινογένεσης. Η ομάδα της ανέπτυξε και κατοχύρωσε με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας τη μέθοδο ISET που επιτρέπει την απομόνωση από το αίμα -χωρίς απώλεια και χωρίς τη χρήση αντικαρκινικών και ροφοβλαστικών κυττάρων-. και την ανίχνευση επεμβατικών όγκων πριν από την απεικόνιση: ένα πραγματικό ορόσημο στη σύγχρονη ογκολογία.

Επίσης βραβεύτηκαν ο αρχηγός της Ιταλικής αστυνομίας Δρ. Franco Gabrielli, ο Αρχιεπίσκοπος Χαλεπίου Συρίας, Mons. Joseph TOBJI και ο Καρδινάλιος από την Νέα Γουινέα Robert SARAH.

Απόλυτο Βραβείο

Στον Easton James LACHAPPELLE  (Η.Π.Α.).

Βραβεύτηκε από τον Καρδινάλιο Raymond Leo Burke, παρουσία του Προέδρου και Αιδ. Bruno Lima, της Γενικής Γραμματέας Βίκυς Μπαφατάκη και του Αντιπροέδρου Foundation Sciacca Fabrizio Marsili.

Νέος επιστήμονας είκοσι δύο ετών, ιδιοφυΐα της ρομποτικής. Σε ηλικία 14 ετών κατασκεύασε το πρώτο του προσθετικό χέρι και σήμερα αλλάζει τον κόσμο της ρομποτικής με τα υπερσύγχρονα προσθετικά του μέλη χρησιμοποιώντας την τρισδιάστατη τεχνολογία που επιτρέπει μέσω της ρομποτικής την αντίληψη της αίσθησης και είναι οικονομικά προσιτή σε όλους. Ο ίδιος ίδρυσε τον Οργανισμό Unlimited Tomorrow  με στόχο να βοηθήσει περισσότερα ακρωτηριασμένα άτομα. Η μέθοδος του εφαρμόστηκε με επιτυχία στην μικρή Momo και σε λίγο καιρό σε πάνω από 100 άτομα. Συνεργάζεται με την NASA για την διασύνδεση ελέγχου telerobot του προγράμματος Roberaut.

Το δαχτυλίδι του Καρδιναλίου Sarah κατασκευάστηκε και αποδόθηκε από τους  Γιώργο και Φώτη Πονηρό, το απόλυτο βραβείο υλοποιήθηκε από τον γλύπτη Σάκη Χειλέλη, ενώ τα κύρια βραβεία σχεδιάστηκαν από τον γλύπτη Στάθη Αλεξόπουλο και κατασκευάστηκαν από την εταιρία GMC Καμπάκας. Tην Γενική Γραμματέα Βίκυ Μπαφατάκη έντυσε η σχεδιάστρια μόδας Κατερίνα Σαακίδου και φόρεσε κοσμήματα Lucine Jewellery, ενώ την Υπεύθυνη Διεθνών Σχέσεων Κατερίνα Νίκου η

Δώρα στους αξιωματούχους σχεδίασε και υλοποίησε ο κοσμηματοποιός Αναστάσιος Θεοδωρακέας, ενώ αγαλματίδια του Αριστοτέλη προσφέρθηκαν από τον Δήμο Αριστοτέλη Χαλκιδικής.

Την εκδήλωση κινηματογράφησαν οι εικονολήπτες Ευάγγελος Μαθάς και ο Κωνσταντίνος Πουταχίδης

Την τελετή παρουσίασαν οι παρουσιαστές της Ιταλικής τηλεόρασης Savino Zaba και Valeria Ciardiello

Παρέστησαν εκκλησιαστικές, πολιτικές και στρατιωτικές αρχές και οι καλλιτέχνες: ο διάσημος τραγουδιστής Amedeo Minghi, η δημοσιογράφος και τηλεοπτική persona Katia Novanta, η ηθοποιός και σκηνοθέτης Ilaria Borelli, η ηθοποιός και κινηματογραφική και τηλεοπτική παραγωγός Ellide Melli και η ηθοποιός Linda Battista και ο διάσημος κιθαρίστας της jazz και ροκ μουσικής Phil Palmer.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s