Πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Ιουνίου, η τελευταία πριν της καλοκαιρινές διακοπές, του Λογοτεχνικού Κύκλου Βιβλιοφίλων Γενεύης, με θέμα το βιβλίο «Το σημάδι του Κάιν», της Ελένης Κεκροπούλου.
Η υπεύθυνη του Κύκλου, Βενετία Πιτσιλαδή Chuard, παρουσίασε τη συγγραφέα και εκδότριά της κα Ελένη Κεκροπούλου, τα βιβλία και το έργο της, μέσα από συνεντεύξεις, κριτικές αλλά και τη δική της προσωπική επαφή με την εκδότρια και συγγραφέα.
Μετά την παρουσίαση-περίληψη του βιβλίου, τα μέλη του Κύκλου συμμετείχαν σε συζήτηση και ανάλυση του περιεχομένου του.
«Η Ελένη Κεκροπούλου είναι μεταφράστρια, συγγραφέας, εκδότρια, νομικός, γλωσσομαθής δημοσιογράφος, «ντέντεκτιβ», χορωδός, σύζυγος, μητέρα, νοικοκυρά. Οι πολλαπλοί και εξίσου επιτυχημένοι ρόλοι της αποτελούν την τρανότερη απόδειξη ότι σε αυτή την ζωή όλα τα μπορούμε!», σχολίασε χαρακτηριστικά η εισηγήτρια κα Chuard.
Το «Σημάδι του Κάιν» δεν είναι η πρώτη φορά που η συγγραφέας συνθέτει ένα ιστορικό μυθιστόρημα έμπλεο δράσης, ιστορικών αναφορών και καίριων πραγματολογικών στοιχείων. Ένα βιβλίο όπου η μικρή ιστορία συναντά με επιτυχία τη μεγάλη, ενισχύοντας τη μνήμη αλλά και τις γνώσεις των αναγνωστών της για την ιστορική περίοδο στην οποία επιλέγει να τοποθετήσει τη δράση των ηρώων της.
Ο μύθος που επιλέγει να αναπτύξει αποτελεί το πρόσχημα για να μιλήσει για την μεγάλη αγάπη της, τη σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας με την οποία έχει ασχοληθεί επί σειρά ετών δημιουργώντας σειρά από ιστορικά μυθιστορήματα με μεγάλη απήχηση στους αναγνώστες του είδους. Στο βιβλίο της αυτό καταθέτει την προσωπική της σκέψη πάνω σε κρίσιμα ζητήματα ζωής. Ένα βιβλίο το οποίο συναρπάζει τον αναγνώστη με την ένταση των περιγραφών, τη γραφή και τη γλώσσα, τα βαθιά συναισθήματα στα οποία παρασύρει τον αναγνώστη.
Τα μέλη του Κύκλου είχαν ήδη γνωρίσει και αγαπήσει την Ελένη Κεκροπούλου μέσα από το εξαιρετικό και συγκινητικό πρώτο βιβλίο της το οποίο παρουσίασαν πέρσι, το «Αγγέλικα η Μαντενούτα», και την είχαν προσκαλέσει στη Γενεύη να παρουσιάσει η ίδια το βιβλίο της αλλά δυστυχώς δεν μπόρεσε να παραβρεθεί λόγω υποχρεώσεων.
1881. Η Θεσσαλία με την Συνθήκη της Κωνσταντινουπόλεως επιστρέφει στους κόλπους της μητέρας Ελλάδας. Πολλοί Έλληνες της Μικρασίας αγοράζουν μεγάλα τσιφλίκια και έρχονται για εγκατάσταση στον θεσσαλικό κάμπο που βράζει από την αντίδραση των εξαθλιωμένων αγροτών που βλέπουν τα όνειρά τους να σβήνουν.
Ο Αχιλλέας Κωνσταντινίδης, γυιός μεγαλοτσιφλικά των Τρικάλων, πνεύμα ανήσυχο και μεγάλος γυναικάς, από ένα γύρισμα της Τύχης και της Ανάγκης, θα βρεθεί αρραβωνιασμένος με τη μικρή ορφανή Ειρήνη, το κορίτσι που ονειρευόταν να παντρευτεί ο μικρότερος αδελφός του ο ευαίσθητος κι ονειροπόλος Χριστόφορος.
Ανάμεσα στα δυο αδέλφια σιγοκαίει ο συγκαλυμμένος ανταγωνισμός και το μίσος. Ο ένας οπαδός ένθερμος του Δηλιγιάννη κι ο άλλος Τρικουπικός, θα στέκονται πάντοτε απέναντι ο ένας στον άλλον. Το μόνο που τους ενώνει, είναι ο τυφλός έρωτας για την ίδια γυναίκα. Το ξέσπασμα του Ελληνοτουρκικού Πολέμου το 1897 θα φέρει τη χώρα στο χείλος της καταστροφής και τα δυο αδέλφια θα δουν τις ζωές τους να ανατρέπονται…
Εξαιρετική προσπάθεια, εξαιρετική δουλειά!
Σας αξίζουν πολλά συγχαρητήρια
και πολλές ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ
Μου αρέσει!Μου αρέσει!