Η συνάντηση Ιανουαρίου 2017, του «Λογοτεχνικού Κύκλου Βιβλιόφιλων Γενεύης»

Με μεγάλη επιτυχία, παρ’ όλη την χιονοθύελλα, πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση του Λογοτεχνικού Κύκλου Βιβλιόφιλων Γενεύης για το 2017.

Η βιβλιόφιλη Μαρία Καμπανιόλο έκανε μια πραγματικά εξαιρετική παρουσίαση του βιβλίου ΒΕΡΟΝΑΛ, του Τάκη Θεοδωρόπουλου, και ακολούθησε συζήτηση με τα Μέλη.

Η συνάντηση του Κύκλου συνεχίστηκε με την κοπή της Βασιλόπιτας για τη νέα χρονιά.

Το ΒΕΡΟΝΑΛ είναι ένα αφήγημα, μείγμα ιστορίας και μυθοπλασίας, το οποίο βασίζεται στην ζωή του Ιωάννη Συκουτρή, ο οποίος ήταν ένας σπουδαίος και σημαντικός οραματιστής της αναβίωσης των κλασσικών γραμμάτων με στόχο μια σύγχρονη πολιτισμική αναγέννηση και ο οποίος προκαλούσε τρόμο στον απολιθωμένο πανεπιστημιακό μικρόκοσμο της Αθήνας.

«Ένας από τους λόγους που με ώθησαν να γράψω αυτό το αφήγημα είναι ότι ο πρωταγωνιστής του, περιώνυμος αυτόχειρας της Ελλάδας του εικοστού αιώνα, ενσαρκώνει μια από τις πτυχές της νεοελληνικής συλλογικής συνείδησης. Επιστήμη ή τέχνη, η φιλολογία υπήρξε πυλώνας που συνέδεσε το εύθραυστο οικοδόμημα της σύγχρονης Ελλάδας με το στερέωμα της κλασικής αρχαιότητας», σημειώνει ο συγγραφέας μας Τάκης Θεοδωρόπουλος, ενώ ο Χρίστος Παπαγεωργίου στην κριτική του στο diastixo.gr, σχολιάζει, «…και μόνο η έμπνευση, και μόνο η προσπάθεια, και μόνο η σκέψη ενός καταξιωμένου και γνωστού συγγραφέα να φέρει στην επιφάνεια ένα άτομο όπως ο Ιωάννης Συκουτρής, είναι από μόνη της άξια συγχαρητηρίων και θετικών κρίσεων, λαμβάνοντας υπόψη και το γεγονός ότι αυτή η απόπειρα πετυχαίνει στον στόχο της, είναι δε επιπλέον απόλυτα αναγνωρίσιμη…».

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s