Η συνάντηση Νοεμβρίου 2016, του «Λογοτεχνικού Κύκλου Βιβλιόφιλων Γενεύης»

Πραγματοποιήθηκε η συνάντηση Νοεμβρίου 2016 του «Λογοτεχνικού Κύκλου Βιβλιόφιλων Γενεύης», με θέμα το βιβλίο του Δημήτρη Στεφανάκη, «Πως η Λογοτεχνία σου αλλάζει την ζωή».

Η υπεύθυνη συντονίστρια του Κύκλου Βενετία Πιτσιλαδή Chuard παρουσίασε τον συγγραφέα και το έργο του και ακολούθησε ανάλυση του βιβλίου και συζήτηση με όλα τα Μέλη του Κύκλου.

«Η γνωριμία μου με τον συγγραφέα Δ. Στεφανάκη το Φεβρουάριο του 2016 στην παρουσίαση του βιβλίου του στον Ιανό, μου επιβεβαίωσε την πεποίθηση ότι ο συγγραφέας είναι μια αξιόλογη προσωπικότητα των σύγχρονων Ελληνικών γραμμάτων», είπε η εισηγήτρια και συνέχισε, «Διάβασα το βιβλίο του που μου αφιέρωσε και το πρότεινα στο Λογοτεχνικό μας Κύκλο, όπου τα Μέλη το ψήφισαν.

Σε μορφή δοκιμίου και με διάθεση εξομολόγησης, ο συγγραφέας θίγει πολλά ζητήματα που αφορούν τη σύγχρονη αναγνωστική και λογοτεχνική πραγματικότητα. Είναι ένα καλογραμμένο εγχειρίδιο περί λογοτεχνίας το οποίο ενδιαφέρει αναγνώστες και συγγραφείς, λέσχες ανάγνωσης και δοκιμιογράφους.

Ο συγγραφέας μάς τονίζει ότι είναι περήφανος περισσότερο για τα βιβλία που διάβασε, παρά για αυτά που έγραψε. Η λογοτεχνία, μάς λέει, είναι κιβωτός μέσα στην οποία διαφυλάσσονται τα μεγάλα αριστουργήματα του παρελθόντος. Σίγουρα οι μεγάλοι κλασικοί είναι πρωτίστως τα μέτρα και τα σταθμά της ανάγνωσης.

Η αληθινή λογοτεχνία σε κάνει, αν μη τι άλλο, να αμφιβάλλεις για αυτό που είσαι. Σε κάνει λιγότερο σίγουρο για τον εαυτό σου, λιγότερο μελοδραματικό, λιγότερο αφελή και ευκολόπιστο, αλλά και πιο ευγενή στη γλώσσα, πιο διορατικό στις ανθρώπινες σχέσεις.

Με το βιβλίο του «Πως η Λογοτεχνία σου αλλάζει την ζωή», ο Στεφανάκης κάνει διάλογο με τον αναγνώστη. Για τα Μέλη του Κύκλου μας που έχουμε διαβάσει και αναλύσει πάνω από 200 βιβλία κλασσικών και νέων Ελλήνων συγγραφέων ήταν αφορμή μέσω του βιβλίου να συζητήσουμε και να απαντήσουμε τι ακριβώς η Λογοτεχνία άλλαξε  και στην δική μας ζωή».

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s