«Πρόληψη ατυχημάτων στο νερό, Αρχαίο DNA και καινοτομία του Δ.Π.Θ.», οι εκδηλώσεις των G. Sciacca στον Αστέρα Βουλιαγμένης

Στα πλαίσια του πολυσυνεδρίου «Blue Money Show», τα «Διεθνή Βραβεία Giuseppe Sciacca» διοργάνωσαν δύο εκδηλώσεις οι οποίες πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 24 Απριλίου 2016 στην αίθουσα IRIS του ξενοδοχείου «ΑΣΤΕΡΑΣ Βουλιαγμένης».

Η πρώτη επιμορφωτική εκδήλωση με τίτλο «Δράσεις πρόληψης ατυχημάτων στο νερό και Πνιγμών», είχε στόχο την ενημέρωση του κοινού για την πρόληψη των πνιγμών, αλλά και την ιστορική τους σύνδεση με τον κόσμο της τέχνης και την ιστορία τους. Κύριος ομιλητής ήταν ο Δρ. Στάθης Αβραμίδης ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο Αντιπρόεδρος των Διεθνών Βραβείων Giuseppe Sciacca, Γεώργιος Τσούκαλης.

Η δεύτερη εκδήλωση με τίτλο, «Το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης στις προκλήσεις της εποχής», πραγματοποιήθηκε την ίδια ημέρα και στην ίδια αίθουσα του ξενοδοχείου. Στη δεύτερη αυτή εκδήλωση μίλησαν ο Πρύτανης του Δ.Π.Θ. και Καθηγητής Αθανάσιος Καραμπίνης με θέμα, «Το Δ.Π.Θ. στις προκλήσεις της εποχής», ο Αν. Πρύτανης Δ.Π.Θ. και Καθηγητής Παντελής Μπότσαρης με θέμα, «Η έρευνα, η καινοτομία και το επιχειρείν στο Δ.Π.Θ. του 21ου αιώνα», και τέλος η Καθηγήτρια Φυσικής Ανθρωπολογίας Χριστίνα Παπαγεωργοπούλου, η οποία παρουσίασε και ανέπτυξε ένα πολύ ενδιαφέρον και πρωτότυπο θέμα, «Το αρχαίο DNA».

Τις εκδηλώσεις χαιρέτησε η Γενική Γραμματέας των Διεθνών Βραβείων Giuseppe Sciacca και Αρχαιολόγος – Επικοινωνιολόγος, Βίκυ Μπαφατάκη, ενώ την παρουσίαση και το συντονισμό της εκδήλωσης είχε η δημοσιογράφος, Λουκίλα Καρρέρ – Πλέσσα.

Τις δύο εκδηλώσεις παρακολούθησε η συγγραφέας Βενετία Πιτσιλαδή – Chuard, ως εκπρόσωπος των βραβείων «Giuseppe Sciacca» στην Ελβετία.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s