Αριστομένης Εξαδάκτυλος, «στην πρώτη γραμμή» στο νοσοκομείο της Βέρνης

Η συγγραφέας κ. Βενετία Πιτσιλαδή Σούαρτ, ως ανταποκρίτρια τής εφημερίδας του Έγκυρου Ανταποκριτή από τη Γενεύη, συνομιλεί με τον εξαιρετικό καθηγητή και ιατρό Αριστομένη Εξαδάκτυλο, ο οποίος εργάζεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Βέρνης στην Ελβετία. Ο Δρ. Εξαδάκτυλος είναι Διευθυντής του Τμήματος Επειγοντολογίας, μιας σχετικά νέας ειδικότητας στην Ευρώπη. Είναι ο μοναδικός Έλληνας καθηγητής και διευθυντής με δικιά του πανεπιστημιακή Έδρα στην Επειγοντολογίας σε όλη την Ευρώπη και ίσως σε ολόκληρο τον κόσμο.

Ένας άνθρωπος χαμηλών τόνων, ο οποίος κάνει σημαντικό επαγγελματικό και ανθρωπιστικό έργο, προσπαθώντας παράλληλα να στηρίξει και να ειδικεύσει νέους ιατρούς στην ειδικότητα του στην Ελβετία και σε πολλές άλλες χώρες της Ευρώπης.

Είναι όνειρο του να μπορέσουν οι ιατροί «Επειγοντολόγοι» να στηρίξουν με ικανότητες τον άνθρωπο και το σύστημα υγείας. Να αντιμετωπίζουν νόσους και τραύματα στην «πρώτη γραμμή» του νοσοκομείου, προστατεύοντας την υγεία και τη ζωή χιλιάδων ασθενών.

«Πίσω από κάθε ασθενή βρίσκετε μια οικογένεια. Βοηθώντας έναν σημαίνει βοήθεια για πολλούς άλλους».

Το σύνθημα του τμήματος του είναι, “You never work alone”, δίνοντας μεγάλη σημασία στην ομαδική εργασία της ειδικότητας.

Γεννήθηκε στην Γερμανία το 1971, από Έλληνες γονείς. Μεγάλωσε δεμένος με τις Ελληνικές του ρίζες. Σπούδασε στην Αγγλία και στη Γερμανία. Πήρε το πτυχίο ιατρικής το 1996. Συνέχισε την εκπαίδευση του στην Χειρουργική, Αναισθησιολογία και Επειγοντολογία στη Βέρνη (Ελβετία), στο Cape Town (Ν. Αφρική), Johannesburg (Ν. Αφρική), Dublin (Ιρλανδία) και Boston (ΗΠΑ).

Το 2013, μόλις 42 ετών, έγινε ο νεότερος Έλληνας Καθηγητής Επειγοντολογίας.

Αριστομένης Εξαδάκτυλος

 

Αριστομένης Εξαδάκτυλος

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Αριστομένης Εξαδάκτυλος, «στην πρώτη γραμμή» στο νοσοκομείο της Βέρνης

Σχολιάστε