Η συγγραφέας Βενετία Πιτσιλαδή – Σούαρτ συστήνει τον Πρόεδρο της Ελβετικής Επιτροπής για την Επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα, Ντούσαν Σιτζάνσκι

Μια μοναδική και εξαιρετική προσωπικότητα, έναν αξιόλογο και χαρισματικό Άνθρωπο, αλλά και φίλο μου συστήνω σήμερα τον Σέρβο Καθηγητή Ντούσαν Σιτζάνσκι, Επίτιμο Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πολιτισμού.

Ο Ντούσαν Σιτζάνσκι έχει διατελέσει ειδικός σύμβουλος του πρώην προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο , υπήρξε Πρύτανης, Πρόεδρος του Ιδρύματος Λάτση, ιδρυτής του τμήματος Πολιτικών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου της Γενεύης και συγγραφέας πολλών βιβλίων για την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η ιδιότητα που εκείνος ξεχωρίζει είναι εκείνη του Προέδρου της Ελβετικής Επιτροπής για την Επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα. Ταυτόχρονα είναι και Αντιπρόεδρος της Διεθνούς Επιτροπής , ενώ προ τριετίας του απεδόθη η Ελληνική υπηκοότητα.

«Αν δεν ήταν διαπρεπής ακαδημαϊκός , θα μπορούσε να είχε κάνει καριέρα στον κινηματογράφο , όπως είναι ωραίος , ευθυτενής , θαλερός και πολύ γοητευτικός, παρά τα 89 του χρόνια. Ο Σέρβος καθηγητής Ντούσαν Σιτζάνσκι αγαπά την πατρίδα μας με ένα πάθος που σπάνια το συναντάς ανάμεσα στους Έλληνες…» έγραψε μια δημοσιογράφος.
Μιλάει πολύ καλά Ελληνικά και δίνει πολλές συνεντεύξεις και διαλέξεις στην πατρίδα μας στα ελληνικά.

Δείτε το πλήρες άρθρο στο http://peoplenews.gr/

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s